Tarina

Royal Bakery ja Ståhlberg yhdistyivät vuonna 2016. Yhdistymisessä perinteet ja trendikkyys yhdistyivät nykaikaiseksi artesaanileipomoksi, jonka tarkoituksena on tuottaa asiakkaille unohtumattomia makunautintoja!

ROYAL BAKERYN HISTORIA

Royal Bakery syntyi kahden äärimmäisen innostuneen huippuosaajan yhdistäessään voimansa 2011. Leipomo perustettiin Hervannan Ruskoon ilman, että meillä oli yhtäkään asiakasta, mutta luotimme vahvaan osaamiseemme. Siitä alkoi Royal Bakeryn menestystarina.  Meidän missiomme on tuottaa nautintoa kaikille tuotteitamme maistaville. Kaunista, tuoksuvaa, makeaa, kirpeää, rapsahtavaa, suussa sulavaa eli yksinkertaisesti herkullista. Tämä onnistuu puhtaiden, tuoreiden ja aitojen raaka-aineiden kautta sekä palavan intohimon ja vankan ammattitaidon tuloksena.

LEIPOMO STÅHLBERGIN HISTORIA

Ståhlbergin leipomossa on valmistettu herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia jo lähes 60 vuoden ajan. Leipomossa arvostetaan perinteitä, joten paljon tehdään yhä käsin ja leipiä ja pullapitkoja leivotaan alkuperäisten reseptien mukaan.

Leipomon perustivat Fanni Ståhlberg ja Elli Raekallio. Ståhlberg ehdotti Raekalliolle liikekumppanuutta, ja he aloittivat leipomotoiminnan vuokratiloissa Valkeakoskella. Vuoden kuluttua, vuonna 1955, yritykselle rakennettu oma kiinteistö valmistui ja leipomon toiminta siirtyi Lempäälään. Leipomon suosituimmaksi kohonneen tuotteen eli ohrarievän kehittelyssä sattumallakin oli sormensa pelissä. Ensimmäiset rievät leivottiin, koska Ståhlberg ja Raekallio tulivat vahingossa ostaneeksi suuren määrän ohrajauhoja. Kun he miettivät, mitä jauhoilla tehtäisiin, syntyi ajatus ohraleivästä.

Fanni Ståhlbergin ja Elli Raekallion liikekumppanuus jatkui siihen asti, että Ståhlberg kuoli vuonna 1978. Kun Raekallio sairastui, leipomo vaihtoi omistajia kevättalvella 1980. Uudet omistajat, Sinikka Torkki ja Eeva Viskari, olivat leipomon työntekijöitä. Torkki oli aloittanut yrityksen palveluksessa jo 15-vuotiaana ja Viskarikin oli työskennellyt leipomolla jo pitkään. Seuraava omistajanvaihdos tapahtui vuonna 1996. Yritys kuitenkin pysyi Viskarin suvussa, sillä leipomo myytiin Jari ja Pirkko Viskarille. Eeva on Jari Viskarin sedän vaimo. Jari ja Pirkko Viskari jatkoivat leipomon toimintaa menestyksekkäästi ja heidät valittiin Lempäälässä vuoden 2001 yrittäjiksi.

Tuotevalikoima kehittyy jatkuvasti, mutta klassikot kuten ohrarievä valmistetaan edelleen Fanni Ståhlbergin ja Elli Raekallion reseptillä. Rievän aito maku syntyy taikinan ainesosien juuri oikeasta suhteesta ja leivän paistamisessa käytettävästä kiviarinauunista. Rievän suosio perustuu myös omistautuneiden leipojien vankkaan ammattitaitoon.